Λέγεται ότι «το στόμα είναι ο καθρέφτης της υγείας του ανθρώπου». Το στόμα μπορεί να δώσει σημαντικές και πρώιμες ενδείξεις ή ακόμη και αποδείξεις για τη διάγνωση πολλών συστηματικών παθήσεων. Η ύπαρξη εξάλλου πολλών νοσημάτων τοπικής αιτιολογίας σε συνδυασμό με τις λειτουργικές ιδιαιτερότητες της στοματικής κοιλότητας δημιουργούν συχνά διαγνωστικά προβλήματα. Επίσης στον στοματικό βλεννογόνο, αλλά και στους σκληρούς ιστούς, εμφανίζονται ανεπιθύμητες ενέργειες από τη λήψη φαρμάκων.

Στον Οδοντιατρικό και Στοματολογικό ασθενή συχνά υπάρχουν συνοσηρότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη σωστή παροχή υπηρεσιών από τους θεράποντες. Όπως ακόμη πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν η φαρμακευτική αγωγή που ήδη λαμβάνει ο ασθενής μας, εκείνη που πρόκειται να λάβει, οι πιθανές ανεπιθύμητες δράσεις των φαρμάκων που θα του χορηγήσουμε καθώς και οι αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα που ήδη λαμβάνει.

Σκοπός της ημερίδας μας είναι να πληροφορήσει τον Ιατρό, τον Οδοντίατρο και τον Φαρμακοποιό για όλα αυτά τα θέματα και να διευρύνει τις γνώσεις μας με σύγχρονες προσεγγίσεις στους τομείς αυτούς. Η συμμετοχή ομιλητών εγνωσμένου ακαδημαϊκού και επιστημονικού κύρους, αλλά και συναδέλφων με ειδίκευση και κατάρτιση στα θέματα του επιστημονικού προγράμματος, θεωρούμε ότι εγγυάται την επιτυχία της ημερίδας μας.

Σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την επιστημονική μας εκδήλωση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας.

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ημερίδες
Εμφανίσεις: 65

Η αποκαταστατική οδοντιατρική διακρίνεται στις άμεσες και στις έμμεσες αποκαταστάσεις. Οι άμεσες αφορούν στην αποκατάσταση που πραγματοποιείται χωρίς την παρεμβολή εξωστοματικού κατασκευαστικού σταδίου ενώ οι έμμεσες περιλαμβάνουν τη λήψη αποτυπώματος και την εξψστοματική κατασκευή της αποκατάστασης.

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ημερίδες
Εμφανίσεις: 76

Το στόμα είναι μία από τις πλέον προικισμένες από τη φύση ανατομικές περιοχές του σώματος. Αποτελεί το πρώτο μέσο επαφής και επικοινωνίας του νεογέννητου με τον κόσμο που το περιβάλλει. Συνδέεται με την πρόσληψη της τροφής, την γευστική απόλαυση, την ομιλία, τις εκδηλώσεις των συναισθημάτων και την κοινωνική παρουσία του ανθρώπου.

Η διατήρησ της υγείας των νεογιλών και μονίμων δοντιών είναι πρωταρχικής σημασίας για την αρμονική ανάπτυξη του οδοντογναθικού συστήματος. Η καλή υγεία του στόματος των παιδιών και των εφήβων αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή σωματική και ψυχική ανάπτυξη.

Στόχος της ημερίδας μας είναι να αναδείξει μερικές πτυχές των νοσημάτων και να ενεργοποιήσει την απαραίτητη συνεργασία Οδοντιάτρων, Ιατρών και Φαρμκοποιών στην κατεύθυνση της εδραίωσης της στοματικής υγείας των παιδιών και των εφήβων.

Δείτε παρακάτω το πλήρες έντυπο της Ημερίδας, καθώς και το πλήρες πρόγραμμά της.

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ημερίδες
Εμφανίσεις: 526

Η σύγχρονη αποκαταστατική/αισθητική οδοντιατρική προσφέρει μία πληθώρα επιλογών στον κλινικό οδοντίατρο με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ασθενών μας. Νέα υλικά και τεχνικές προστίθενται συνεχώς στο οπλοστάσιο μας σε μία προσπάθεια ικανοποίησης των βιολογικών, λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων των σκληρών οδοντικών ιστών.

 

Διαβάστε περισσότερα

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ημερίδες
Εμφανίσεις: 917

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Στόματος διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

"Φλεγμονώδεις παθήσεις του στόματος. Από τη στοματίτιδα στην ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση"

Διαβάστε Περισσότερα

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ημερίδες
Εμφανίσεις: 1191

Υποκατηγορίες

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


Δεκέμβριος 2022
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Σύνδεση Χρήστη


Τελευταία Νέα


Είπαν για εμάς


Οδοντιατρεία Νομού Κορινθίας


“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν.” — Ιπποκράτης