Μετά την επιτυχημένη εκδρομή του ΟΣΚ στη Ρουμανία το Σεπτέμβρη του 2017 και την πραγματοποίηση Ελληνο-Ρουμανικής επιστημονικής ημερίδας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου CAROL DAVILA του Βουκουρεστίου, ο ΟΣΚ πραγματοποίησε από τις 25 έως 30 Σεπτεμβρίου 2018 εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή στο Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Νώντας Κατσούλας μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Σερβικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και υπεύθυνο του επιστημονικού προγράμματος του Συνεδρίου, Καθηγητή VitomirS Konstantinovic, πέτυχε να παραχωρηθούν δύο ώρες από το επίσημο πρόγραμμα του 17ου Σερβικού Οδοντιατρικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο «Sava Centar» του Βελιγραδίου από τις 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018, για εισηγήσεις μελών του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΟΣΚ που απηύθυνε χαιρετισμό στα ελληνικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα σερβικά, τονίζοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τον Ελληνικό και τον Σερβικό λαό και εξέφρασε την επιθυμία ότι «η γνωριμία αυτή θα αποτελέσει την απαρχή μιας συνεργασίας επιστημονικής και κοινωνικής μεταξύ των δύο επιστημονικών φορέων». Εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας μίλησαν τρία μέλη του ΟΣΚ με θέματα Εμφυτευματολογίας σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, έγιναν οι εξής εισηγήσεις:

  • «Implant placement in the esthetic zone», Ηλίας Σμαράγδας,
  • «Approaches in the treatment of failing implants», Γιώργος Γιαννέλης,
  • «Treatment of atrophic maxilla using sinus lifting techniques», Βασίλειος Κατσούλας.

Την επιστημονική ενότητα έκλεισε ο Ομ. Καθηγητής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΑΠΘ κ. Στυλιανός Δαλαμπίρας με θέμα: «Minor Intraoral Surgical Procedures».

«Ήταν μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας η παραχώρηση μιας ζώνης του επιστημονικού προγράμματος διάρκειας δύο ωρών για εισηγήσεις από συναδέλφους μέλη του ΟΣΚ στο 17ο Σερβικό Οδοντιατρικό Συνέδριο. Τις εισηγήσεις αυτές που έγιναν στην αγγλική γλώσσα παρακολούθησαν εκτός από τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της Σερβικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και υπεύθυνος του συνεδρίου, αρκετοί καθηγητές της Οδοντιατρικής και πολυπληθές ακροατήριο Σέρβων οδοντιάτρων.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον καθηγητή κ. VitomirS Konstantinovic για τη δυνατότητα που έδωσε στο Σύλλογό μας να συμμετάσχει με εισηγητές στο Συνέδριο καθώς και τον φίλο Καθηγητή Στέλιο Δαλαμπίρα για την πολύτιμη αρωγή στις προσπάθειες του Συλλόγου μας», δήλωσε στο «ΟΒ» ο πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Νώντας Κατσούλας (5). «Ήταν μια επιτυχημένη εκδρομή που εκπλήρωσε τους στόχους της.

Στον μεν επιστημονικό τομέα με την επίσκεψη-ξενάγηση στην Οδοντιατρική Σχολή του Βελιγραδίου καθώς και στις κλινικές της Χειρουργικής Στόματος και της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, με την παρακολούθηση ενός τριημέρου συνεδρίου και την προβλεπόμενη μοριοδότηση και με τη συμμετοχή ως ομιλητών μελών του Συλλόγου μας. Στον δε πολιτιστικό και ψυχαγωγικό τομέα με την ξενάγηση στα αξιοθέατα του Βελιγραδίου, τις επισκέψεις στα μουσεία, την ολοήμερη εκδρομή στην όμορφη πόλη Novi Sad, τη γνωριμία με τους Σέρβους συναδέλφους ιδιαίτερα στο Gala του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε παραδουνάβιο restaurant με ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό και πολύ κέφι. Ακόμα η εκδρομή αυτή ήταν μια ευκαιρία για τους συναδέλφους, απαλλαγμένοι από τα «δεσμά» του οδοντιατρείου να χαλαρώσουν, να χαρούν, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να συσφίξουν τις σχέσεις τους», κατέληξε ο κ. Κατσούλας.

Στην εκδρομή συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΟΣ Αρκαδίας κ. Πάνος Γιαλαμάς, ο οποίος δήλωσε στο «ΟΒ»: «Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας για μια ακόμη φόρα μέσα από τις πρωτοβουλίες του και κυρίως μέσα από το ανήσυχο πνεύμα του προέδρου του, κ. Κατσούλα, μας εντυπωσίασε, όχι γιατί διοργάνωσε μια τοπικού χαρακτήρα εκδήλωση, αλλά γιατί έβαλε την σφραγίδα του σε ένα συνέδριο ευρωπαϊκής εμβέλειας. Μέσα από την εκδρομήαποστολή επιστημονικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, μέσα από τις ομιλίες-παρουσιάσεις εξεχόντων συνάδελφων, οι συμμετέχοντες διεύρυναν τους ορίζοντές τους και πλούτισαν τις γνώσεις τους. Η συμμετοχή μας στο συνέδριο στο Βελιγράδι, μας άφησε γλυκιές αναμνήσεις. Ο απολογισμός της εκδρομής ήταν θετικότατος, οι παραστάσεις μας υπέροχες και οι αναμνήσεις τους θα μας συνοδεύουν. Σας ευχαριστούμε εγώ και η σύζυγός μου που ήμασταν μέλη αυτής της αποστολής. Πάντα τέτοια πρόεδρε!!!!!!!!»

Pin It
Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Είπαν για εμάς
Εμφανίσεις: 2290

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


Απρίλιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Σύνδεση Χρήστη


Τελευταία Νέα


Είπαν για εμάς


Οδοντιατρεία Νομού Κορινθίας


“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν.” — Ιπποκράτης