Η Ημερίδα Κινητής Προσθετικής που διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κορινθίας το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον οδοντίατροι από όλη την Πελοπόννησο και την Αττική στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού χώρου του ξενοδοχείου SIKYON COAST στο Ξυλόκαστρο.

Ο πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Νώντας Κατσούλας στην εισαγωγική ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους συναδέλφους, τους οποίους προέτρεψε να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 18ου Παμπελοποννησιακού Συνεδρίου, μίλησε για την αξία της Κινητής Προσθετικής στην καθημερινή Οδοντιατρική Πράξη.

«…η επιλογή των κινητών προσθέσεων ως αξιόπιστης λύσης αποκατάστασης, δε συνδέεται πάντοτε με την οικονομική αδυναμία των ασθενών για εναλλακτικές λύσεις, συγκριτικά με τις
οποίες έχει μικρότερο κόστος. Σε αρκετές περιπτώσεις υπαγορεύεται ως θεραπεία επιλογής από την κατάσταση των μαλακών και των σκληρών ιστών του στόματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί τη μοναδική λύση. Επίσης συχνά αποτελεί επιλογή των ασθενών ως λιγότερο επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία αποκατάστασης, για την οποία συνήθως δεν απαιτείται ουδεμία χειρουργική επέμβαση, - πλην των περιπτώσεων εκείνων που είναι απαραίτητη η προ-προσθετική χειρουργική διευθέτηση των μαλακών και των σκληρών μορίων.
Ακόμη η χρήση των κινητών προσθέσεων ως προσωρινών ή μεταβατικών αποκαταστάσεων, δεν αναιρεί την υποχρέωση του οδοντιάτρου να γνωρίζει τους κανόνες της άρτιας κατασκευής τους και της λειτουργικής τους επάρκειας, πόσω μάλλον όταν οι κινητές προσθέσεις αποτελούν επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις» τόνισε.

«Με αυτά τα δεδομένα πιστεύω ότι θα πρέπει αφενός οι Οδοντιατρικές Σχολές να αναπροσαρμόσουν τα προγράμματα σπουδών τους στον τομέα της Προσθετολογίας, αποκαθιστώντας το ειδικό βάρος της Κινητής προσθετικής και αφετέρου οι επιστημονικοί φορείς των οδοντιάτρων να επανεκπαιδεύσουν τα μέλη τους στο γνωστικό αυτό αντικείμενο» κατέληξε ο κ. Κατσούλας.

Ο κ. Αλκιβιάδης Ζήσης, Καθηγητής Κινητής Προσθετικής ΕΚΠΑ άνοιξε το επιστημονικό πρόγραμμα με θέμα τις «Κλινικές εφαρμογές των μαλακών επιστρωμάτων στις κινητές προσθέσεις» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ενδείξεις των εφαρμογών αυτών. Στη συνέχεια ο Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Μ. Σωτηρίου ανέπτυξε τις «Κλινικές εφαρμογές των σκληρών επιστρωμάτων» καθώς και τις «Αναπροσαρμογές των κινητών προσθέσεων». Ο Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Ηρακλής Καρκαζής μίλησε για πρώτη φορά με θέμα «Μερικές οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων», παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Ένα κεφάλαιο που δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε, αν και είναι τόσο χρήσιμο στην πράξη. Την εκδήλωση έκλεισε ο Επ. Καθηγητής Νίκος Πολυχρονάκης που αναφέρθηκε στα «Μη μεταλλικά υλικά για την κατασκευή μερικών οδοντοστοιχιών» αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υλικών αυτών.

Η ημερίδα άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους όσοι την παρακολούθησαν, τόσο για τη θεματολογία της και για το υψηλό της επιστημονικό επίπεδο, όσο και για την άρτια διοργάνωση και
φιλοξενία, που όπως πάντα ξέρει να προσφέρει ο ΟΣΚ και ο δραστήριος πρόεδρός του κ. Νώντας Κατσούλας.

Pin It
Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Είπαν για εμάς
Εμφανίσεις: 2524

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Σύνδεση Χρήστη


Τελευταία Νέα


Είπαν για εμάς


Οδοντιατρεία Νομού Κορινθίας


“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν.” — Ιπποκράτης