Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «Φλοίσβος» στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2018 η επιστημονική ημερίδα Παιδοδοντίας & Ενδοδοντίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας (ΟΣΚ).

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδοδοντίας ΕΚΠΑ κ. Κώστας Ουλής, ο Καθηγητής και Δ/ντης Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Πάνος Πανόπουλος και η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδοδοντίας κ. Σωτηρία Γκιζάνη.

Η προσέλευση ξεπέρασε τα συνήθη υψηλά standards στα οποία μας έχει συνηθίσει ο ΟΣΚ, αφού συμμετείχαν εκτός από Κορίνθιους οδοντιάτρους, οδοντίατροι από όλη την Πελοπόννησο και από την Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Νώντας Κατσούλας «σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ολόκληρο το πεδίο οδοντιατρικών υπηρεσιών που μπορεί και πρέπει να παρέχει ο οδοντίατρος στα παιδιά, αφού καλύπτει όλο το φάσμα της οδοντιατρικής φροντίδας της οικογένειας συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών».

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Ουλής με θέμα «Από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση καθημερινών οδοντιατρικών προβλημάτων στη νεογιλή και μεικτή οδοντοφυΐα παιδιών». Με τη «Θεραπεία του πολφού στα νεογιλά δόντια και την αποκατάσταση των οπισθίων νεογιλών δοντιών» ασχολήθηκε στην εισήγησή της η κ. Γκιζάνη. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο κ. Πανόπουλος, ο οποίος με
τρόπο απλό και γλαφυρό ανέπτυξε την «Ενδοδοντική αντιμετώπιση των μονίμων δοντιών με ανοικτό ακρορρίζιο», ενώ η «Αντιμετώπιση του τραύματος των μόνιμων δοντιών» ήταν η τελευταία εισήγηση από τον κ. Ουλή.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε τιμητική εκδήλωση για τον Κορίνθιο Καθηγητή κ. Κώστα Ουλή. Μίλησαν ο Πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Νώντας Κατσούλας και ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΚ, συμφοιτητής του τιμώμενου κ. Δημήτρης Μάρκου. Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ουλής, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΟΣΚ για την τιμητική διάκριση που του απένειμαν.

Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που απέδειξε ότι ο ΟΣΚ, εκτός από τις άψογες επιστημονικές ημερίδες που διοργανώνει, ξέρει να τιμά ανθρώπους που διακρίθηκαν για το επιστημονικό τους έργο.

Pin It
Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Είπαν για εμάς
Εμφανίσεις: 3424

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Σύνδεση Χρήστη


Τελευταία Νέα


Είπαν για εμάς


Οδοντιατρεία Νομού Κορινθίας


“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν.” — Ιπποκράτης