Λέγεται ότι «το στόμα είναι ο καθρέφτης της υγείας του ανθρώπου». Το στόμα μπορεί να δώσει σημαντικές και πρώιμες ενδείξεις ή ακόμη και αποδείξεις για τη διάγνωση πολλών συστηματικών παθήσεων. Η ύπαρξη εξάλλου πολλών νοσημάτων τοπικής αιτιολογίας σε συνδυασμό με τις λειτουργικές ιδιαιτερότητες της στοματικής κοιλότητας δημιουργούν συχνά διαγνωστικά προβλήματα. Επίσης στον στοματικό βλεννογόνο, αλλά και στους σκληρούς ιστούς, εμφανίζονται ανεπιθύμητες ενέργειες από τη λήψη φαρμάκων.

Στον Οδοντιατρικό και Στοματολογικό ασθενή συχνά υπάρχουν συνοσηρότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη σωστή παροχή υπηρεσιών από τους θεράποντες. Όπως ακόμη πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν η φαρμακευτική αγωγή που ήδη λαμβάνει ο ασθενής μας, εκείνη που πρόκειται να λάβει, οι πιθανές ανεπιθύμητες δράσεις των φαρμάκων που θα του χορηγήσουμε καθώς και οι αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα που ήδη λαμβάνει.

Σκοπός της ημερίδας μας είναι να πληροφορήσει τον Ιατρό, τον Οδοντίατρο και τον Φαρμακοποιό για όλα αυτά τα θέματα και να διευρύνει τις γνώσεις μας με σύγχρονες προσεγγίσεις στους τομείς αυτούς. Η συμμετοχή ομιλητών εγνωσμένου ακαδημαϊκού και επιστημονικού κύρους, αλλά και συναδέλφων με ειδίκευση και κατάρτιση στα θέματα του επιστημονικού προγράμματος, θεωρούμε ότι εγγυάται την επιτυχία της ημερίδας μας.

Σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την επιστημονική μας εκδήλωση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας.

Pin It
Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ημερίδες
Εμφανίσεις: 1314

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


Ιούνιος 2024
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Σύνδεση Χρήστη


Τελευταία Νέα


Είπαν για εμάς


Οδοντιατρεία Νομού Κορινθίας


“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν.” — Ιπποκράτης