Εκπρόσωποι στην ΕΟΟ
Κατσούλας Βασίλειος, Δαιδάλου 8, Ξυλόκαστρο, 2743028233
Λιάπης Γεώργιος, Κολιάτσου 50, Κόρινθος, 2741022886
 

Εξελεγκτική Επιτροπή ΟΣΚ

Παπακυριάκος Ιωάννης, Δαμασκηνού 72, Κόρινθος, 2741075655
Παπαλέκας Κωνσταντίνος, Ζευγολατιό, 2741054205
Χαραλαμπάκη Μαρία, Κ.Παλαμά 39, Κόρινθος, 2741085840
 
Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΣΚ
Αναστασοπούλου Ελένη, Ηρώων 1, Ξυλόκαστρο,2743022335
Κούτουλας Παναγιώτης, Αδειμάντου 53, Κόρινθος, 2741024774
Λεώδης Νικόλαος, Λ.Αθηνών& Αριστοτέλους, Κόρινθος, 2741080104
Φαρμάκης Αθανάσιος, Δερβενακίων 1, Κόρινθος, 2741028727
Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ο Σύλλογος
Εμφανίσεις: 2899

Γραμματεία Συλλόγου

Τηλ: 27410-20439

           ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ              10.00πμ- 13.00μμ

ΤΡΙΤΗ                   10.00πμ- 13.00μμ

ΤΕΤΑΡΤΗ              17.30μμ- 20.30μμ

ΠΕΜΠΤΗ              10.00πμ- 13.00μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ        10.00πμ- 13.00μμ

 

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ο Σύλλογος
Εμφανίσεις: 2516

To ακριβές έτος ίδρυσης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας ως νομικού προσώπου, δεν μας είναι γνωστό και μέχρις ότου βρεθούν και άλλες έγγραφες αναφορές, θα δεχθούμε σαν πιθανή την χρονολογία 1946. Για την άντληση πληροφοριών και τεκμηρίωση όσων πιο κάτω καταγράφονται, ερευνήθηκαν τα αρχεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, δημόσια έγγραφα και ιστοσελίδες του διαδικτύου. Τέλος, αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία προσέφεραν οι πρεσβύτεροι εν ζωή ευρισκόμενοι συνάδελφοι αλλά και οι απόγονοι των πρωτοπόρων Οδοντιάτρων.

 

1927

Οι πρώτοι Οδοντίατροι

O Ιωάννης Μπ. ήταν ο πρώτος Οδοντίατρος που εγκαταστάθηκε και σταδιοδρόμησε στην Κορινθίας. Ακολούθησαν την επομένη χρονιά ο Αθ. Φ. και ο Π. Μ.. Ήταν όλοι τους πτυχιούχοι του νεοσύστατου Οδοντιατρικού Σχολείου των Αθηνών. Εξαιτίας των δύσκολων καιρικών και των συγκοινωνιακών συνθηκών που χαρακτήριζαν την περιοχή μας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, εκτός από τα επίσημα, διατηρούσαν υποτυπώδη ιατρεία και σε άλλες πόλεις και κεφαλοχώρια, τα οποία επισκέπτονταν τακτικά σε καθορισμένες ημέρες. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός των ιατρείων ήταν ιδιαίτερος λιτός και περιελάμβανε μηχανοκίνητη πολυθρόνα, πτυελοδοχείο και ποδοκίνητο οδοντογλύφανο. Η άνεση και η ταχύτητα που προσέφερε η ηλεκτροκίνηση των κοπτικών χειρολαβών στις μεταπολεμικές γενιές οδοντιάτρων, ήταν παντελώς άγνωστη στην περιοχή μας εκείνη την εποχή και η άσκηση της οδοντιατρικής ήταν ιδιαίτερα κοπιαστική.
1946

Οι πρώτες γραπτές αναφορές

Την ύπαρξη εφταμελούς Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κατέγραψε ο νομίατρος Κορινθίας στην ετήσια εννεασέλιδη έκθεσή του, δίχως να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στην νομική του μορφή.

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ο Σύλλογος
Εμφανίσεις: 2498

Περιοδοντολογία

Οι νόσοι των περιοδοντικών ιστών, ή περιοδοντικές νόσοι, είναι κυρίως φλεγμονώδεις διεργασίες που αφορούν τους ιστούς που περιβάλλουν το δόντι, όπως τα ούλα, το στηρικτικό οστό και τον χώρο μεταξύ της ρίζας του δοντιού και το οστό (περιρρίζιο). 

Μπορούν να προσβάλουν όλα τα άτομα ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Η περιοδοντική νόσος αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες απώλειας των δοντιών. Οι περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν δεν το γνωρίζουν, εφόσον στις πλείστες των περιπτώσεων δεν εμφανίζεται πόνος. Εάν όμως διαγνωσθεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα η νόσος θεραπεύεται. 

1. Γιατί τα ούλα μου αιμορραγούν? 

Όταν τα δόντια δεν βουρτσίζονται σωστά κατακρατούνται μικρόβια. Όταν αυτά πολλαπλασιαστούν τα ούλα αντιδρούν με φλεγμονή, (κοκκινίζουν και αιμορραγούν).

2. Γιατί τα δόντια μου κουνιούνται? Και γιατί δεν υπάρχει πόνος?

Πολλές φορές τα μικρόβια τα οποία δεν καθαρίζονται από τα δόντια προχωρούν μεταξύ δοντιού και ούλου και αρχίζουν να καταστρέφουν το οστό το οποίο στηρίζει το δόντι. Όταν αυτή η καταστροφή προχωρήσει σε βάθος το δόντι αρχίζει να κουνιέται. Γενικά οι περιοδοντικές νόσοι δεν εμφανίζουν πόνο.

3. Είναι δυνατόν το πρόβλημα να εμφανιστεί απότομα? 

Συνήθως η πρόοδος της περιοδοντικής νόσου είναι χρόνια και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί και εμφανίζεται σε ενήλικα άτομα. Η έγκαιρη διάγνωση παίζει τεράστιο ρόλο στο είδος της θεραπείας που θα ακολουθηθεί. 

Σε σπάνιες περιπτώσεις, λόγω επιθετικών μικροβίων το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί απότομα αλλά συνήθως σε εφήβους ή νεαρά ενήλικα άτομα. 

4. Η θεραπεία είναι επώδυνη? 

Όχι. Η θεραπεία όταν απαιτείται γίνεται με χρήση τοπικού αναισθητικού. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν παυσίπονο μετά τη θεραπεία. Κάποιες φορές υπάρχει ελαφρά ενόχληση η οποία ελέγχεται πολύ εύκολα με απλά παυσίπονα. 

5. Τα δόντια μου μετά τη θεραπεία είναι ευαίσθητα στο ζεστό ή κρύο. Είναι φυσιολογικό? 

Ναι. Πολλές φορές υπάρχει μια απλή ευαισθησία η οποία εξαφανίζεται μετά από λίγες μέρες. Αν το πρόβλημα είναι έντονο αντιμετωπίζεται με ειδικά σκευάσματα.

6. Χρειάζεται οπωσδήποτε χειρουργική αντιμετώπιση? 

Όχι. Πρώτα η θεραπεία ξεκινά συντηρητικά με τη χρήση ειδικών εργαλείων για καθαρισμό και απομάκρυνση των μικροβίων και οδηγίες στοματικής υγιεινής στον ασθενή για ορθή χρήση οδοντόβουρτσας, νήματος ή μεσοδόντια βουρτσάκια. 

Αν η συντηρητική θεραπεία δεν μπορέσει να θεραπεύσει πλήρως το πρόβλημα τότε και μόνο τότε προτείνεται χειρουργική αντιμετώπιση. 

7. Για πόσο καιρό πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου όπως μου έδειξε ο οδοντίατρος? Και για πόσο καιρό πρέπει να χρησιμοποιώ βουρτσάκια ή νήμα? 

Για πάντα. Η θεραπεία και η διατήρηση της εξαρτάται από αυτό. Αν δεν τηρούμε τις οδηγίες στο σπίτι τα μικρόβια θα πολλαπλασιαστούν και πάλι και το πρόβλημα θα επανέλθει.

8. Πρέπει να με παρακολουθεί τακτικά ο οδοντίατρος μου? 

Βεβαίως. Σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα τα διαστήματα αυτά μπορεί να είναι συχνότερα από 6 μήνες. Ο λόγος είναι η αποφυγή υποτροπής της νόσου.

9. Η θεραπεία με LASER είναι αναγκαία? 

Όχι. Το LASER είναι ένα πολύ υποσχόμενο μέσο στην οδοντιατρική αλλά ακόμη δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αντικαταστήσει τις άλλες μεθόδους και δεν προσφέρει κατ’ ανάγκη καλύτερα αποτελέσματα.

Γράφτηκε από τον/την Super User
Κατηγορία: Ο Σύλλογος
Εμφανίσεις: 2036

Ιστορία Συλλόγου

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων


Δεκέμβριος 2023
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Σύνδεση Χρήστη


Τελευταία Νέα


Είπαν για εμάς


Οδοντιατρεία Νομού Κορινθίας


“Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν.” — Ιπποκράτης